Zonne-energie

Zonnepanelen (ook wel PV-panelen genoemd) is dé energiespaarder van dit moment! Invallend zonlicht wordt door de zonnepanelen op het dak omgezet in elektriciteit. De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters) die de zonnestroom omzetten in netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie hoeft af te nemen bij uw energiebedrijf. Een investering in een zonne-energiesysteem is een lange termijn investering. Alles vanuit de gedachte dat een door ons afgeleverd systeem minimaal 25 jaar moet kunnen functioneren. En dankzij onze goede inkoop kunnen we onze producten aanbieden met een prima prijsstelling. De markt voor zonne-energie is voortdurend in beweging. Staat u op het punt om een PV-systeem aanschaffen? In een persoonlijk gesprek laten wij u graag de voordelen zien van zonnepanelen. Ook kunnen wij u kennis laten maken met andere duurzame oplossingen. Het is mogelijk om nog meer rendement te behalen met alternatieve energiebronnen. Kijk hier voor andere duurzame oplossingen.

Momenteel kunt u de BTW voor aangeschafte panelen terugvragen. Hierdoor gaat de terugverdientijd van zonnepanelen al snel naar 10 jaar of korter!

4Zonnepanelen
5 Zonnepanelen

Panelen

Kwaliteit en degelijkheid voeren bij ons de boventoon. De keuze voor enkele sterke leveranciers van zonnepanelen is dan ook een bewuste. Door de langdurige relaties en onze schaalgrootte profiteren wij altijd van de beste prijs en optimale service. En dat merkt u als klant. Wij leveren o.a. zonnepanelen van het merk Astronergy.

Omvormer

De omvormer (inverter) is een essentieel onderdeel van uw zonne-energiesysteem. De omvormer zet de zonne-energie van uw panelen (gelijkspanning) om naar 230 of 380 Volt (wisselspanning). Dat is noodzakelijk om de energie geschikt te maken voor gebruik in uw huis of voor teruglevering naar het elektriciteitsnet. Ook zorgt de omvormer voor allerlei beveiligingen en voor een goed samenspel tussen de zonnepanelen en het lichtnet.

2 Omvormer

Monitoringsysteem

De meeste omvormers zijn uitgerust met Wi-Fi en in een aantal gevallen is het optioneel leverbaar, zo kan een systeem worden voorzien van een monitoringsysteem welke via internet (computer, tablet of smartphone) uitleesbaar is. Met een monitoring systeem kunt u uw zonnepalen installatie direct zien en overal volgen, zelfs als u op vakantie bent.

Met een monitoringsysteem heeft u altijd en overal de actuele status en de dagelijkse prestaties van uw systeem bij de hand.