Verwarming
altijd lekker warm

Duurzaam verwarmen én jouw wooncomfort verhogen

Hofland installeert verschillende soorten verwarmingsinstallaties met energiebesparende systemen. Bijvoorbeeld all-electric en hybride warmtepompen of een zonneboiler-systeem. Afhankelijk van jouw (woon)situatie kijken we samen welk verwarmingssysteem daar het beste bij past. Uiteraard kunnen wij ook het onderhoud verzorgen.

Jouw woning duurzaam verwarmen

Wij installeren en geven je een passend advies over:

  • Warmtepomp lucht-water ‘all-electric’ (gasloos) 
  • Warmtepomp lucht-water naast uw (bestaande) hr-ketel als ‘hybride’ systeem 
  • Warmtepomp brine-water ‘all-electric’ (aardwarmte) 
  • Zonneboiler-systeem voor uw warme tapwater en verwarming 
  • Een nieuwe hr-ketel

Cv-ketel laten vervangen

Veel huizen zijn (nog) voorzien van een cv-ketel (centrale verwarmingsketel) die zorgt voor warm water. Hoe ouder je cv-ketel is, hoe meer energie het vraagt om de gewenste temperatuur in je huis te behouden. 

Bij het vervangen van cv-ketels kijken wij graag naar duurzamere alternatieven, zoals een hr-ketel (hoogrendementsketel). Dit kan al zorgen voor een forse besparing op je energieverbruik. 

Welke warmtepomp kies jij?

Hybride warmtepomp

Kan of wil je nog niet volledig overgaan tot een nieuwe duurzame installatie? Dan kijken we of een combinatie mogelijk is. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en de mogelijkheden rondom de woning. We adviseren je een installatie die het beste bij jouw (woon)situatie past.

Zo combineren we regelmatig een lucht-water warmtepomp naast een (bestaande) hr-ketel, wat kan zorgen voor een gasbesparing tot wel 70%. Een zonneboiler in combinatie met een (bestaande) hr-ketel kan zorgen voor een gasbesparing tot wel 60% van de behoefte aan warm water door zonne-energie.

All-electric warmtepomp

Klaar voor volledige duurzaamheid? Kies dan voor een all-electric warmtepomp. Een volledig elektrische installatie betekent dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van gas. De warmte wordt in dit geval uit de aarde of lucht gehaald. Ook hiervoor geldt dat we naar jouw wensen en woonsituatie kijken voor een passende oplossing.

Wij adviseren je welke all-electric warmtepomp past bij jouw situatie: een lucht-water warmtepomp (waarbij de warmte uit lucht wordt gehaald) of een Brine-water warmtepomp (waarbij de warmte uit de aarde wordt gehaald).

Om werkzaamheden aan grondgebonden warmtepompen uit te mogen voeren, moeten bedrijven hiervoor gecertificeerd zijn. Wij hebben deze certificering behaald en werken volgens de kwaliteitseisen van BRL 6000-21.

Combineer jouw all-electric warmtepomp met zonnepanelen

Ben je al overtuigd over de werking van een all-electric warmtepomp systeem? Wij vertellen je graag meer over de toegevoegde waarde van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Hierdoor kun je een ‘nul op de meter’ creëren, oftewel: je wekt evenveel stroom op als je verbruikt. Met een energie neutrale woning kun je veel besparen op je energiekosten.

Zo kun je nog meer verduurzamen

Douche WTW (warmteterugwinning)

We kijken naar diverse mogelijkheden voor zuinige energie-installaties, waaronder ook WTW (warmteterugwinning). Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat warmte uit wegstromend douchewater wordt gehaald. Deze warmte wordt gebruikt om koud leidingwater voor te verwarmen, waardoor er minder energie nodig is om ‘nieuw’ koud water op te warmen. Hiermee kun je tot wel 60% van de warmte uit warm water halen. Zo heb je minder gas nodig om het water in huis op de gewenste temperatuur te krijgen. 

Nieuwe thermostaat

Met een thermostaat kun je veel meer dan alleen de gewenste kamertemperatuur inregelen. Je kunt er ook een klokprogramma mee instellen of op afstand de temperatuur mee reguleren. Daarmee voorkom je dat er ruimtes onnodig worden verwarmd en kun je wederom besparen op je energiekosten. 

Warmte afgiftesysteem: radiatoren of vloerverwarming

Een afgiftesysteem zorgt ervoor dat de opgewekte warmte over de woning wordt verspreid. Uiteraard kennen we daarvoor de traditionele radiatoren, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt met vloerverwarming. Zeker bij een warmtepompinstallatie, die werken met lage aanvoertemperaturen (30°-35°), komt vloerverwarming beter tot zijn recht.

Heb je plannen voor een nieuwbouw, een renovatie, het vervangen van een radiator of verwarmingssysteem? We gaan graag met je in gesprek om de situatie op te nemen en je te voorzien van een passend advies.