Verwarming

Bent u op zoek naar een warmtepomp die zijn warmte haalt uit de lucht of uit aardwarmte, een Hoog Rendement (HR) verwarmings- of combiketel of juist gecombineerd als bivalente opstelling. Bij Hofland Installaties bent u altijd (warm) welkom.

Wij zorgen ervoor dat u ten allen tijden verzekerd bent van warmte, warm water en comfort.
En dat doen we graag met zeer energiebesparende systemen waarbij we gebruik maken van bijvoorbeeld:

  • Warmtepomp lucht-water ‘’all-electric’’ (gasloos).
  • Warmtepomp lucht-water naast uw (bestaande) HR-ketel als ‘’hybride’’ systeem.
  • Warmtepomp brine-water (aardwarmte).
  • Zonne boiler systeem voor uw warme tapwater en verwarming.
  • Vernieuwde HR ketel.

Zo combineren we regelmatig een (bestaande) HR verwarmingsketel met een zonneboiler waarbij de gratis zonne-energie tot wel 60% van de behoefte aan warm water in badkamer en keuken op kan wekken of een lucht-water warmtepomp in een hybride opstelling waar uw gasverbruik wel tot 80% bespaard kan worden.

Verwarming Bivalent
Verwarming Zonneboiler

All-electric warmtepompen

De investering in een all-electric warmtepompinstallatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van de warmte uit de aarde of lucht, maakt uw woning klaar voor de toekomst. Wist u dat met warmtepompen ook (vrije)koeling mogelijk is, vraag ons naar de mogelijkheden!

Combineert u uw all-electric warmtepomp systeem met zonnepanelen dan kunt u met uw woning naar ‘’nul op de meter’’ gaan. Geïnteresseerd in een PV-systeem, klik dan hier!

Verwarming warmtepomp lucht-water
Verwarming warmtepomp brine-water

Cv-ketel

Graag uw huidige cv-ketel vervangen voor een vernieuwde hoogwaardige HR-ketel? Ook dit kan bij Hofland Installaties, met de nieuwe generatie hoogwaardige HR-ketels kan u hiermee ook een forse besparing op uw gasverbruik zien.

Verwarming HR-ketel
Verwarming cv-ketel

Douchepijp WTW

Energie besparen begint bij zuinig zijn op uw energie, hiervoor is een douchepijp WTW een goede oplossing, hierbij gaat u ‘warm’ douchewater door de douchepijp die uw koude water voorverwarmd. De douchepijp WTW haalt wel tot 60% warmte uit uw douchewater. Hierdoor hoeft het verwarmingstoestel minder werk te verrichten waardoor u minder elektra of gas verbruikt.

Verwarming Douchepijp WTW
Verwarming Energielabel

Thermostaat

Uw woning regelen met slimme zelflerende thermostaten of een naregeling per vertrek. Stel een klokprogramma in of bedien uw systeem op afstand via uw smartphone. Hiermee voorkomt u onnodige warme ruimtes waar u op dat moment niet aanwezig bent en bespaard u zo energie. Werk uw ruimte thermostaten nu ook weg in uw elektra frames, dit kan nu met de Danfoss Icon!

Verwarming Nefit Easy
Verwarming Honeywell Evohome
Verwarming Danfoss Icon

Afgifte systeem

Het gedeelte van het verwarmingssysteem dat de opgewerkte warmte over het gebouw moet verspreiden. De traditionele radiator werd in het grootste deel van de Nederlandse woningen toegepast. Met de huidige lage aanvoertemperaturen, zeker bij warmtepompen (30°-35°), komt vloerverwarming beter tot zijn recht. Heeft u het over nieuwbouw, renovatie of het vervangen van een radiator, hiervoor kunt u bij Hofland Installaties terecht.

Verwarming radiator
Verwarming vloerverwarming

Onze verwarmingsspecialisten komen graag bij u langs om ter plekke de situatie op te nemen en u een passend advies en een, al even passende, begroting te geven.