Dakbedekking

Een dak boven je hoofd, dat is wel zo prettig. Voor een kwalitatief goed dak boven uw hoofd kunt u terecht bij onze afdeling daktechniek. Wij verwerken de traditionele bitumen dakbedekkingen zoals APP en SBS, waarbij verbindingen volgens de brandmethode worden aangebracht.

Nieuwe kunststof materialen zoals Universal, APAX, EPDM, zelfklevende Bitumen etc worden ook door ons verwerkt. Doordat de verbindingen met een föhn tot stand komen kunnen de werkzaamheden hiermee worden uitgevoerd volgens de NEN 6050 “Brandveilig Werken op Daken”.

Naast de esthetische keuze bepalen de ondergrond, de aangrenzende bebouwing en details in het dakvlak welke materialen worden toegepast.

een goed dak

vervuild dak met verkeerd afschot

De nieuwe dakbedekkingsmaterialen zijn allemaal minder bestand tegen stilstaand water op het dak.
Dit heeft enerzijds te maken met de materiaal specificaties die veranderen en anderzijds met milieu verandering. Hierdoor kunnen in de toplaag van de nieuwe dakbedekking verschijnselen optreden als mud-curling, craquelé, versnelde veroudering en rode algen.
Door klimaatverbetering bijvoorbeeld verbeterd de leefomgeving van organismen zoals roodalg welke schade aan de dakbedekking aanbrengen.

Productgaranties op materialen worden enkel ingewilligd als het afschot van een dak voldoet aan de eisen die gesteld worden aan oppervlakten die water afvoeren zoals gesteld in de NEN-EN-1990/NB. Hierin staat dat er zodanig afschot moet zijn aangebracht dat ook bij zakking in de eindtoestand elk punt van het oppervlak water kan blijven afvoeren naar de aanwezige afvoerpunten.

Indien het afschot in bestaande daken niet, of onvoldoende, aanwezig is zal er een afweging gemaakt worden of er een kostbare aanpassing in het afschot gemaakt zal worden of dat er voor een mogelijk kortere levensduur van de dakbedekking gekozen wordt.